Кърмене на публично място – кой каза неприемливо?

Може би сте попаднали на новината с изгонена от търговски център майка, която кърми.  Ето я.  Детето се разплакало, тя решила да се погрижи за него и да го накърми. И я изгонили.

Била съм в тази позиция (но не са ме гонили) и много от познатите ми кърмят сега, кърмили са и ще кърмят. Както и някои от тези, които сега се възмущават. А други ще прибегнат към заместител на кърменето точно, защото не са получили адекватна подкрепа. Не защото са избрали (което е различно), а защото им е оказван натиск, несъвместим с успешно кърмене.

breastfeedingpng-e81f594704daa470

Защото и майките, било то и кърмещи – са живи хора, с живи нужди. Жени сред другите, избрали за свой стайлинг дълбокото деколте, което в момента не кърми, но и не възмущава.  И това, че хранят детето си по най-естествения начин не значи, че прекарват Х месеца / години  затворени вкъщи за да не види някой квадратен сантиметър кожа (защото НАИСТИНА се вижда далеч по-малко от това, което е по повечето билборди).

И защото ако искаме да имаме пълноценно съществуващи майки в първите месеци и години от живота на децата – което е в общ интерес – не можем да очакваме да не хранят децата си, само защото не ги хранят с шише и някой, някога е забравил каква е първичната функция на гърдите.
Които така или иначе няма да видите кой знае колко, докато жена кърми. И със сигурност не повече, отколкото ако си пуснете телевизора или отидете на плажа.

opinionsbreastfeeding

И за финал ето един коментар, който казва всичко нужно за гърдите, бебета и колко позорен е целия фарс:

 Само да напомня на народонаселението, че майката природа е дала гърди на жените за да хранят децата си и въпреки, че те биха могли да минат и за оръжия с двойна употреба, като привличащи самеца, изпитващ друг вид глад, не трябва да забравяме защо ги има, а то е за продължаване на рода. Това, че напоследък е модерно да се използват като аксесоар, който евентуално ще донесе на приносителката други аксесоари, не изключва по-горе написаното. Изумен съм, че кърмеща жена може да предизвика негативна емоция в някой и не разбирам как може това да пречи на някой. И всичко това в държава с изключително мръсен въздух, кални улици, кучешки изпражнения по улиците, крадливи политици и убити деца в куфари. И ви възмути едно бебе, което суче от цици в мол. Наистина ли?

One thought on “Кърмене на публично място – кой каза неприемливо?

  1. Дид

    March 23, 2015 at 6:59pm

    Мдаааа, не само гърдите си показват навсякъде, ами и задните части… ИЗ градинките плющят бира и чоплят семки и после да ти се доповръща от вълната на грозен морализъм. Не съм си била в БГ скоро, ама то направо такова лицемерие. Нямат никакъв проблем 16 – 18 годишните им дъщери да си лягат със сульо и пульо и да пушат като комини, и какви ли не неща да правят ИЗ дискотеките, но цъкат от възмущение, че едно дете се храни. Много се дразня и вбесявам на такива теми…ама никой не те кара да гледаш, бе…Не мисля, че някой е тръгнал да си завира гърдите в нечие лице.д