Рошаво – родителство с криле

Казвам се Мирослава Филипова и имам син на 5 и половина години и дъщеря на 6 месеца, почитател и последовател съм на практиката за ергономично носене на бебе или иначе казано бебеносене. Привърженик на естествени, природосъобразни решения за бебето и малкото дете и хармонични подходи при възпитанието на децата. Обучител при подготовка за раждане и дула, консултант по кърмене, сертифициран консултант по бебеносене от Trageschule UK и основател на www.roshavo.com – пособия за бебеносене и хармонично родителство и фейсбук група Рошаво.

Роди се нашето първо дете и ние – като родители и незнайно се оказахме обстрелвани от внушения, от колко много неща ще имаме нужда. Повечето се оказаха пълна загуба на ресурси и дори ни затрудняваха, а тези, които наистина ни помагаха неимоверно се оказаха дефицит на родния пазар. Ето затова предлагаме само изпробвани продукти и решения и не смятаме, че е нужно да се затрупвате с Неща. Така се роди Рошаво. Стараем се да предлагаме малко, но наистина полезни аксесоари, нежни към бебето и неговото развитие, като по възможност това са екологични, био и устойчиви решения, които могат да се употребяват дълго и с повече от едно дете.

Създадохме www.roshavo.com, защото ни вълнува нежната грижа и възпитание с уважение към личността на бебето и малкото дете, както и за да покрием липсата от онези малки, но незаменими помощници, които ни оказват безценна помощ по пътя на привъзраното родителство.

Вълнуват ни онези родители, които разбират необходимостта да откликват на нуждите на детето си, които се вслушват в инстинктите си и са готови безрезервно да предлагат утехата на обятията си.

Вълнуват ни и техните деца – сияещи, любопитни и търсещи. Като съвсем малки ще ги видите спокойно сгушени, носени от мама или татко, поотраснали пък ще ги зърнете да газят в локвите и да се ровят в пясъка, да тичат с вятъра – волни, свободни, окрилени.

Това са Рошавите деца и ние им пожелаваме всичко най-рошаво!

А тук, в блога, ще споделяме интригуващи ни теми от родителството и окриляващите детски усмивки, започвайки от най-ранните дни на бебето, та чак до…та, ние също сме пораснали деца, нали така!