Tula Explore е вече достъпна и в България. Ето и кратко описание какво предлага тази ергономична раница и с какво е по-различна от другите.

Explore e нов модел на Baby Tula, позволяващ оразмеряване на седалката, както е желано за по-малките бебета (тези под 70см). Това се случва подобно на Tula Free-to-grow, а именно с 3-степенно приплъзване по лента, така че да позволява широчина на платката от 13 до 38см.
Нужно е да настроите широчината така че да обхваща бебето от коляно до коляно. Височината на платката също може да бъде регулирана, като тoва става с различни позиции на ‘възглавничката’, която служи и за допълнителна опора на тила, както и за удължаване на панела с цел по-дълга употреба. Тази функция е по-близо до решението на Ergobaby Adapt.

С Explore Tula отговаря на желанията за допълнителна позиция ‘с лице към света’ и приканва към носене на бебето и родителите, които са скептични да опитат, без да имат тази възможност.
Ергономичното носене с лице към възрастния е основна позиция и при тази раница, носенето на гръб също е възможно както при всеки предходен модел. Новото при Tula Explore е, че включва възможност за носене с лице към света – за родителите, които желаят да използват такава опция. За да се запази сигурността за бебето е нужно то да е достатъчно стабилно в развитието си и да се спазват някои условия (по-долу). Разбира се, родителят преценя дали да има нужда да ползва тази опционалност или не.

*Моля, обърнете внимание на инструкциите на производителя за носене с лице към света.
Бебето трябва да бъде с много добър опорно-двигателен контрол (безкомпромисен контрол над главичката и вратлето), с ръст достатъчен за да изкара брадичката си от платката на раницата и тегло между 6 и 10кг. Носенето напред може да се осъществява само за кратък период от време и наблюдавайки детето за прекомерна стимулация и сънливост. Ако бебето е уморено и/или има нужда от сън прехвърлете детето към основната позиция ‘с лице към родителя’.

С Тула Explore получавате доказаното качество на Tula, отличен комфорт, многофункционалност и адаптивност към нуждите на семейството. И разбира се стил – десените, както е присъщо за Tula са радост за окото!